enter-article מי רשאי לבצע ביקורת מבנים - המרכז הישראלי לביקורת מבנים
בדק בית » מאמרים וחדשות » מי רשאי לבצע ביקורת מבנים

מי רשאי לבצע ביקורת מבנים

בישראל ישנה מודעות נמוכה לתחום ביקורת מבנים וכתוצאה מכך נכווים אנשים רבים מעסקאות בקניית דירות חדשות או יד שנייה כאשר הם מגלים ליקויים, סדקים ושאר בעיות ותקלות בדירה או בניין. אילו היו מבצעים ביקורת מבנים ראוייה ונחוצה בעזרת מהנדסי בניין, היו חוסכים זמן רב, כסף וכן עוגמת נפש. במאמר זה נתמקד אודות ביקורת מבנים, מתי מומלץ לערוך אותה, מי מבצע בדיקות וביקורות אלו ומה החוק אומר לגבי אחריות הקבלן.
 
ביקורת מבנים – מתי לבצע ומי מוסמך לכך

ביקורת מבנים מומלץ לבצע בעת בנייה של בניין או מבנה חדש, לפני קניית דירה מיד שנייה, לפני שהנכם שוכרים דירה, כדי לדעת מה שווי וערך הדירה לפני מכירתה וכן בתום תקופת שנת הבדק ואחריות הקבלן. באופן זה לא תתקלו בבעיות שונות לפני מעבר לדירה חדשה בין אם היא רק נבנית או זוהי דירה ישנה ובמידה והנכם מגלים כי ישנם תקלות וליקויים שונים בבניין או בדירה, תדעו בדיוק על כך ותוכלו להחליט אם לתקן ולעבור לדירה או לחפש מקום אחר. ביקורת מבנים נעשית גם במבני תעשייה ומבנים ציבוריים וזאת על-מנת לברר אודות ליקויי בנייה, ליקויים בשלד הבניין או ליקויים בצנרת הביוב והמים.
 
ליקויים שונים המתפתחים בבניין אשר לא תוחזק זה זמן מה עשויים לנבוע מזיהומים סביבתיים, מגע עם קרקע ומי תהום, צמיחה ואורגניזמים שונים, גורמי אקלים ואטמוספירה שונים ועוד. כמו כן, אם התכנון לא היה תקין, איכות החומרים בעת הבנייה לא היתה טובה, איכות ביצוע עבודת הבנייה לא היתה טובה גם כן נראה ליקויים שונים. אזי מי מוסמך לבצע ביקורת מבנים זו?
 
ביקורת מבנים ראשי לבצע מהנדס בניין מוסמך ומקצועי אשר תפקידו לזהות את רוב הליקויים הקיימים ולאחר הבדיקה תקבלו פירוט מלא של הליקויים, התקלות השונות, דרכי הפעולה והתיקון הנכונים והכדאיים ביותר וכמובן העלות של כל התיקון והטיפול.
 
כפי שהנכם מבינים, ביקורת מבנים ובדיקה שכזו יחסכו ממכם זמן רב, כסף להוצאות מיותרות בעתיד ועוגמת נפש. בין אם הנכם מעוניינים ברכישת דירה חדשה, דירה יד שניה או לקבל הערכת שווי דירה טרם מכירת הדירה, בדיקה שכזו הינה בגדר חובה ניתן לומר.

כיצד מתבצעת הבדיקה

בדיקת הדירה או המבנה רצוי שתעשה ע"י מהנדסי בניין ידועים, מוכרים ואשר אתם סומכים עליהם ויודעים כי אין להם אינטרסים חבויים. הבדיקה נעשית באופן מקיף וכך נבדקים שלל ליקויים אפשריים בנכס, בין אם מדובר בבדיקת אינסטלציה, בדיקת רטיבות, סדקים, שחיקה, עומס על הקירות או התקרות, חדירת מים לתקרה ולקיר, בדיקת נזילות, בדיקת מפגעים תרמיים ואקוסטיים, הערכת נזקים עקב פעילות השכנים או השוכרים ועוד וכל זה בעזרת ציוד מתקדם ומשוכלל ע"י אנשי מקצוע מיומנים, בעלי אישור ובעלי וותק בתחום.

בתום הבדיקה המפורטת תקבלו ע"י מהנדסי בניין רשימה של כל הליקויים אשר נמצאו, הדרכים הטובות והמתאימות ביותר לטפל בהם וכן עלות הטיפול והעבודה ואז תוכלו להחליט האם לתקן ובמי לבחור לצורך התיקון באופן פרטי.

מה אומר החוק

עפ"י חוק מכר דירות סעיף 7א' – "אין להתנות על הוראות חוק זה אלא לטובת הקונה". כך, חוקי ותקני הבנייה מגינים על הלקוח והקונה וזאת אף אם הוא חתם בתום לב. באשר לביקורת מבנים ותקופת בדק, פה מחוייב הקבלן בפרקי זמן שונים לפי הבדיקה הנחוצה:

אינסטלציה ביתית הינה בתקופת בדק של שנתיים, בדיקת רטיבות וחדירת רטיבות בתקופה של שלוש שנים, תיקון של נזק במכונות, דודים ומנועים לתקופה של שלוש שנים, קילוף חיפויים בחדר מדרגות לתקופה של שלוש שנים, שקיעת מרצפות בקומת קרקע למשך שלוש שנים, סדקים בתקרות ובקירות לתקופה של חמש שנים, קילופים בחיפויים חיצוניים לתקופה של שבע שנים.

בכל המקרים הנ"ל כאשר תקופת הבדק לא נסתיימה, מחוייב הקבלן לדאוג לתיקון ליקויים ותקלות אלו ובמידה ולא יבצע אותם ניתן יהיה לתבוע את אותו קבלן.

גם בדירה חדשה בקשו לבצע ביקורת מבנים - עדיף להיות שלמים עם עצמכם מאשר להצטער בעתיד.

עוד באותו נושא

ליקויי בנייה – המדריך המלא לבטיחות המבנה

ליקויי בנייה – המדריך המלא לבטיחות המבנה

שעות רבות מאוד במהלך היום אנו נמצאים בתוך מבנים בין אם מדובר במשרדים שלנו במקום העבודה או בבית ולכן חשוב כי נרגיש ונהיה בטוחים בהם לחלוטין....

בדיקת רטיבות – מה שבדיקה אחת יכולה לעשות

בדיקת רטיבות – מה שבדיקה אחת יכולה לעשות

אין זה נעים כלל אך אנו עלולים לסבול מרטיבות בקירות או תקרות הבית כמו גם תחת מרצפות בשל מים כלואים. בדיקת רטיבות הינה חלק של ביקורת מבנים...

string(31) "categoryביקורת מבנים"