enter-article כל המידע שאתם צריכים לדעת על ביקורת מבנים - המרכז הישראלי לביקורת מבנים
בדק בית » מאמרים וחדשות » כל המידע שאתם צריכים לדעת על ביקורת מבנים

כל המידע שאתם צריכים לדעת על ביקורת מבנים

אחד הדברים המומלצים ביותר לעשות כאשר אנו מדברים על נדל"ן, מבני תעשייה, בתים פרטיים ובכלל כל מבנה שהוא אשר אינו חדש או עשוי לספוג מבעיות הוא לפנות אל מהנדסי בניין מוכרים לצורך ביקורת מבנים. למה זה? כל מבנה לאחר זמן מה עלול לפתח בעיות שונות ונזקים ארוכי טווח יכולים להשפיע הן על המבנה עצמו והן על הנמצאים בתוכו בין אם זהו מפעל תעשייתי או בניין מגורים.

במאמר זה נעסוק בבעיות השונות העשויות להגרם למבנים לאחר זמן מה ללא תחזוקה או ביקורת מבנים שוטפת, מי אחראי ומה ניתן לעשות לטפל בבעיות כאלו.

לאלו בעיות נוכל לצפות

"אורך חיים אפקטיבי" הינו מונח אשר מתאר את פרק הזמן המשוער בו מבנה יכול לעמוד ללא כל פעולות אחזקה, תיקונים ופעולות שונות בו. ביקורת מבנים מאפשרת להעריך את אורך החיים הזה ומתי נצטרך להתחיל לטפל בבניין יחד עם מהנדסי בניין ושאר אנשי צוות מיומנים ובעלי אישור.

אז מה הבעיות העלולות להופיע במבנים לאחר זמן מה? במבנים הבנויים בשיטת פל-קל עשויים להווצר עומסים על התקרה ולהוות נזק וסכנה לסובבים. כמו כן, ייתכן ולאחר זמן רב ללא תחזוקה נראה סדקים בקירות ובתקרות, שקיעות, נזילות, רטיבויות, בעיות איטום, בעיות חשמל, בעיות אינסטלציה נוספות וכן חדירה של מים לחלקו הפנימי של התקרה או הקיר.

בעיות נוספות העשויות לצוץ הינן התפתחות של חרקים, בקטריות, פטריות, עובש, זיהומים ביתיים, שריטות, חריצות, שחיקה ועוד.

שאלת האחריות

אם אנו מדברים אודות דירה חדשה, אזי ישנם מספר מועדים לביצוע בדיקה הנדסית של מהנדסי בניין והם: במהלך בניית המבנה, במהלך מסירה ראשונית לדירה, בעת קבלת מפתח לדירה, בתקופת שנת בדק ובמהלך תקופת אחריות הקבלן.

להלן פרקי הזמן בהם מחוייב הקבלן במתן "תקופת בדק בית":

·         כל צנרת האינסטלציה הביתית לרבות מערכת הסקה ומרזבים– תקופת בדק של שנתיים.
·         בדיקת רטיבות וחדירת רטיבות– תקופת בדק של שלוש שנים.
·         תיקונים ונזקים בדודים, מכונות ומנועים– תקופת בדק של שלוש שנים.
·         קילוף חיפויים בחדרי מדרגות– תקופת בדק של שלוש שנים.
·         שקיעת מרצפות בקומת קרקע– תקופת בדק של שלוש שנים.
·         שקיעת מרצפות בחניות, שבילים בשטח הבניין ומדרכות– תקופת בדק של שלוש שנים.
·         סדקים בתקרות ובקירות– תקופת בדק של חמש שנים.
·         קילופים ניכרים בחיפויים חיצוניים– תקופת בדק של שבע שנים.

מעבר לתקופת הבדק המצויינת, מחוייב הקבלן בתקופת אחריות אך ורק אם בתוך שלוש שנים מגמר תקופת הבדק התגלתה בדירה אי-התאמה ובעל הדירה מצליח להוכיח כי המקור לאותה אי-התאמה נובע מתכנון שהינו לקוי או שהעבודה או החומרים אינם מתאימים לתקנים או לאשר הוסכם.

כמובן לאחר תקופות אלו ניתן לפנות לחברות פרטיות בעלות ניסיון, מומחיות ואישור לבצע ביקורת מבנים, נזקים לבניין, הערכת שווי ועוד ואזי כל חברה תציע אחריות שונה במידה ותבקשו בתיקון מסויים בבניין או בדירה.

בדיקות בדק בית נעשות בידי מהנדסי בניין או שמאים מומחים ובתום הבדיקה ניתן פירוט של כל הליקויים, דרכי הטיפול המתאימות וגובה העלות

עוד באותו נושא

ליקויי בנייה – המדריך המלא לבטיחות המבנה

ליקויי בנייה – המדריך המלא לבטיחות המבנה

שעות רבות מאוד במהלך היום אנו נמצאים בתוך מבנים בין אם מדובר במשרדים שלנו במקום העבודה או בבית ולכן חשוב כי נרגיש ונהיה בטוחים בהם לחלוטין....

בדיקת רטיבות – מה שבדיקה אחת יכולה לעשות

בדיקת רטיבות – מה שבדיקה אחת יכולה לעשות

אין זה נעים כלל אך אנו עלולים לסבול מרטיבות בקירות או תקרות הבית כמו גם תחת מרצפות בשל מים כלואים. בדיקת רטיבות הינה חלק של ביקורת מבנים...

מי רשאי לבצע ביקורת מבנים

מי רשאי לבצע ביקורת מבנים

בישראל ישנה מודעות נמוכה לתחום ביקורת מבנים וכתוצאה מכך נכווים אנשים רבים מעסקאות בקניית דירות חדשות או יד שנייה כאשר הם מגלים ליקויים, סדקים...

string(31) "categoryביקורת מבנים"